Granit

Granit

Vorbim despre una dintre cele mai vechi tipuri de rocă naturală folosite, de-a lungul vremii, pentru realizarea unor construcții impunătoare.

Granitul este o rocă magmatică masivă, de culoare deschisă,  care conține granule îndeajuns de mari pentru a putea fi observate și, de ce nu, chiar admirate cu ochiul liber. Acesta se formează ca urmare a cristalizării lente a magmei de sub suprafața Pamântului, fiind alcătuit, în principal, din cuarț și feldspat, dar și din alte minerale. Drept urmare, compoziția îi oferă granitului o paletă largă de culori, printre care roz, roșu, gri și galben, cu  granule minerale întunecate, vizibile pe întreaga suprafață.

Știați că…?

  • Granitul înfrumusețează unele dintre cele mai cunoscute obiective turistice din întreaga lume. De exemplu, această piatră naturală a fost folosită și pentru construirea uimitoarelor Piramide din Ghiza, Egipt, care sunt vizitate anual de un număr uriaș de turiști de pe toate continentele.
  • Singura piatră naturală mai dură decât granitul este diamantul.
  • Granitul este cea mai cunoscută și cea mai răspândită rocă de pe Pământ, fiind folosită, încă din cele mai vechi timpuri, pentru construcții interioare, dar și exterioare.
  • Granitul are numeroase “atuuri” incontestabile: are o durabilitate extrem de mare, nu este afectat în niciun fel de zgârieturi sau de variații de temperatură, iar culoarea rămâne nechimbată, indiferent de situație sau de trecerea anilor.
  • Granitul este utilizat atât pentru construirea podurilor, căilor ferate sau a fațadelor arhitecturale, cât și pentru realizarea unor blaturi deosebite pentru bucătărie sau baie.